به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
خرداد نیوز درباره مصاحبه تلویزیونی سهشنبه شب روحانی نوشت: برنامههای گفتوگوی رئیسجمهور از جنس تاکشوهایی است که ویژگی فرمی آن هر آنچه که باشد توسط تیم رسانهای رئیسجمهور تأیید میشود. منتهی چیزی که در شرایط فعلی اتفاق میافتد، این است که سازمان صدا و سیما به عنوان یک رسانه از حق خودش تقریباً گذشته است. اینکه به هر حال از جانب مردم نماینده است که از رئیس جمهور سؤال کند و باید بتواند کارکرد نظارتی را دنبال کند.
سازمان صداوسیما در شرایط فعلی به دلایل مختلف سیاسی، بودجهای و دلایل دیگر از این کارکرد تقریباً گذشته است و عمدتاً فرم کار را تیم رسانهای رئیسجمهور تأیید میکند. حتی مجری مورد نظر را هم پیشنهاد میکند و یا تیم رسانهای را سازمان صدا و سیما پیشنهاد میکند و رئیسجمهور آن را تأیید میکند. کمتر این اتفاق میافتد که چیزی مورد نظر رئیسجمهور نباشد و بخواهد در برنامه اتفاق بیفتد.
سؤالات برنامه و مجری از قبل با تیم رسانهای رئیسجمهور هماهنگ میشود و میزان سؤالات بداهه هم در حدی اجازه داده میشود که نظم ذهنی رئیسجمهور به هم نخورد چرا که ایشان میخواهد گزارشی از عملکرد به مردم ارائه بدهد و قرار است که با مردم سخن بگوید. قرار نیست گفتوگوی چالشی صورت بگیرد. اینکه اینگونه برنامههای گفتوگو محور غیر جذاب شده به دلیل این است که قالب رسانهای این برنامهها بیشتر شبیه سخنرانی است.
بهتر این است که برنامههای چالشی هم وجود داشته باشند که رئیسجمهور خودش را در معرض سؤالات تعیین نشدهای قرار بدهد که مردم حس کنند مطالباتشان پرسیده میشود. این به نفع تیم دولت و قوای اجرایی کشور است.
صداوسیما مجری با تجربه زیادی دارد؛ به عنوان مثال مرتضی حیدری را اگر رها کنند فرد با تجربهای در حوزههای مختلف به ویژه اقتصادی است. منتها اتفاقی که افتاده این است که این اجرا کاملاً باید کنترل شده باشد و خواهش شده که با حداقل بداهه برنامه را اجرا کند. برای اینکه رئیسجمهور میخواهد متکلم وحده باشد.
ذائقه مخاطب دیگر این گفتوگوها را برنمیتابد. این گفتوگوها بیشتر شبیه مونولوگ و متکلم وحده بودن است.
پیشنهاد این است که حتی این گفتوگو با ساعتی تأخیر پخش شود برای اینکه هر دو طرف هم از استرس کمتری برخوردار شوند. اگر هم مشکلی پیش بیاید تیم رسانهای دولت میتواند بخشهایی را حذف کند.